Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 25 juni 2017

D66 Lisse de straat op: In Gesprek Met

Op zaterdag 24 juni werden in het centrum de winkelende Lissers ondervraagd door leden van D66. Gekleed in een D66-jack wilden we graag weten over welke zaken in Lisse men tevreden of minder tevreden is. Opvallend veel van de passanten bleken helemaal niet uit Lisse te komen. Vooral veel Hillegommers doen hier hun boodschappen (hun eigen winkelcentrum noemden ze veel minder gezellig en compleet), maar ook bezoekers uit onder meer Noordwijkerhout, Oegstgeest, Nieuw Vennep of Bentveld vinden het Blokhuis en de Kanaalstraat zo gezellig dat ze daarvoor graag in de auto stappen. De parkeergelegenheid hier vinden ze prima (alleen het halfopgebroken plein achter Hema …).
De Lissers zelf leken het met hun bezoekende buren eens te zijn want de complimenten kwamen vaak sneller dan de kritiek, zoals: “Ik ben heel blij in Lisse te wonen”, “Een leuke dorpse sfeer” , “Ben blij met de goede parkeermogelijkheden; met name de blauwe zones”. Maar over het parkeren was er ook kritiek: “Voor bezoekers zou een uitzondering gemaakt moeten worden op de blauwe zone”, “De parkeerplaatsen in de woonwijken moet herzien worden (de auto past niet op de plek)”.
Verder moet met name het groenbeleid het ontgelden: “Meer aandacht voor groenbehoud”, “Geen bomen meer weghalen”, “Ook groen in de vorm van een activiteitenpark of-bos” en “Meer groen in het centrum”.
En dan waren er ook Lissers met specifieke wensen: “Pak de hangjeugd aan”, “Geen fietsers in de Kanaalstraat”, “Geen open prullenbakken”, “Een betere samenwerking tussen de Bollengemeenten; liefst een fusie”, “Graag verjonging in de leiding van de ISD en een moderner beleid”, “Meer koopzondagen”, en de voor de hand liggende wens van een jongere: “De kroegen graag tot een later uur bezoek binnenlaten”. Maar de duimen omhoog, ook van bezoekers uit de omringende gemeenten, wezen toch op een overheersende mening: “Lisse is een mooi dorp”