Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 28 oktober 2017

Stemverklaring over maatregelenpakket Duurzaamheid

Op 26 oktober 2017 legde ons raadslid Jacqueline van Dooren de volgende stemverklaring af over het maatregelenpakket Duurzaamheid:

D66 Lisse stemt in met dit nieuwe maatregelenpakket duurzaamheid. Het zet kleine stapjes op weg naar een duurzaam Lisse, voor mens en milieu. Mijn partij is nu even tevreden met het maatregelenpakket. het geeft namelijk in 2018 concreet uitvoering aan de vier ambities die we hebben opgesteld.
Maar, we zien dit wel als een opmars naar meer. We kijken reikhalzend uit naar het richtinggevende plan later dit jaar, dat in beeld moet brengen hoe die vier ambities te realiseren zijn. Die ambities, waaronder energieneutraal en circulair zijn in 2040, zijn hoog, maar haalbaar. We zijn verheugd met de steun die deze raad toont om zich hiervoor in te zetten. We gaan er vanuit dat deze steun zo blijft. Het zal namelijk de nodige actie en middelen vereisen van gemeente. Wij als D66 geven in elk geval die ruimte voor ambitie.

Het bijbehorende maatregelenpakket is te vinden op https://lisse.raadsinformatie.nl/vergadering/362975/gemeenteraad%2026-10-2017