Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 5 november 2017

D66 start verkiezingscampagne op Coming out day

D66 Lisse startte de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 op 11 oktober, oftewel coming out day. De partij vindt dit een belangrijke dag: “iedereen, van elke geaardheid, moet zichzelf kunnen zijn” aldus fractievoorzitter Jeanet van der Laan. De partij hoopt met het benadrukken van de dag dat er meer openheid en tolerantie komt voor homoseksualiteit. Hoewel andere partijen hier anders over denken, ziet D66 dit zeker niet als iets dat alleen in grote steden speelt.

Op 11 oktober stelde de partij het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vast en maakte de kandidaten bekend. Naast lijsttrekker Jeanet van der Laan zijn dit nieuwkomer Tim Ravesteijn, raadslid Jacqueline van Dooren en voormalig raadslid Bas van Riel. Kortom een combinatie van ervaring en jong talent. De verkiezingen vinden pas op 21 maart plaats. Toch is er bewust gekozen voor een langere aanloop: “We zijn ook buiten verkiezingstijd zichtbaar en bereikbaar voor inwoners. Via de gewone kanalen en onze In Gesprek Met acties waarbij je ons regelmatig in winkelcentra ziet. Politiek is niet ver weg maar goed bereikbaar” vindt D66.