Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 3 april 2021

Jeffrey van Haaster volgt wethouder Jeanet van der Laan op

Jeffrey van Haaster uit Leiden wordt de nieuwe D66 wethouder Jeugd, Onderwijs, Ruimtelijke Ordening en Duurzaamheid van Lisse. Hij volgt Jeanet van der Laan op, die op 31 maart lid werd van de Tweede Kamer. De fractie van D66 droeg hem voor na een selectieprocedure binnen Lisse en de regio. Naar verwachting wordt mr. drs. Van Haaster tijdens de raadsvergadering op 15 april door de gemeenteraad benoemd.

De 38jarige J.T.A. van Haaster rondde de studies rechten en politieke wetenschappen in Leiden af. Sinds 2003 is hij politiek actief voor D66. Van 2010 tot 2018 was hij in Leiden gemeenteraadslid, waarvan de laatste vier jaar als fractievoorzitter. Momenteel is hij griffier van de vaste Tweede Kamercommissie voor Europese Zaken.