Steun ons en help Nederland vooruit

Achtergrond:

Mijn naam is Tim Ravesteijn en ben geboren en getogen in Lisse.

Van origine kom ik uit het sociaal cultureel werk en ben ik opgeleid tot jongerenwerker. Naast werk en studie ben ik vele jaren actief geweest als vrijwilliger bij OJC Magnifiosi waar ik ook als secretaris in het stichtingsbestuur heb gezeten. Uiteindelijk ben ik totaal ergens anders aan de slag gegaan. Tegenwoordig werk ik 40 uur per week voor de RAI Amsterdam als Coördinator IT & Online marketing. Daarnaast ben ik een groot muziekfan en bespeel zelf de synthesizer en drums.

Motivatie:

In 2016 heb ik besloten lid te worden van een politieke partij, omdat ik vond – en nog steeds vind – dat er belangrijke thema’s alleen maar op de flanken worden bediscussieert. De verkiezing van Trump in de VS was voor mij de gebeurtenis die mij over de streep trok.

Ik stem al vanaf mijn 18e op D66 dus de partij keuze was snel gemaakt. Buiten het feit dat ik vind dat D66 de enige echte middenpartij is speelde er ook een ander belangrijk punt mee in mijn beslissing. Vanaf mijn geboorte heb ik de oogafwijking oculair albinisme. Dit is een vorm van albinisme waarbij het albinisme zich beperkt tot de ogen met als uitwerking dat ik 15% zie. Door de opvoeding die mijn ouders mij gegeven hebben heb ik geleerd dat de wereld aan je voeten ligt als je altijd uitgaat van je eigen kracht. Natuurlijk zijn er genoeg zaken die ik nooit zou kunnen doen, maar i.p.v. daar de focus op te leggen heb ik geleerd om juist het tegenovergestelde te doen. Hierdoor heb ik onder andere de volgende dingen kunnen doen:

  • Lichttechniek voor theater en live (band) optredens
  • Gevorderde fotografie course afgerond
  • Met mijn eigen band gespeeld op grote podia en het land (o.a. Melkweg en Bevrijdingspop)

Dit zijn slechts een paar kleine voorbeelden, maar deze illustreren wel dat zaken die in eerste instantie onmogelijk lijken te zijn toch kunnen met innerlijke kracht. “Ga uit van de innerlijke kracht van mensen” is een van de kernwaarden van D66 en voel mij daar dus mee verbonden. Door met o.a. deze 2 belangrijke punten de politiek in te gaan probeer ik mensen te inspireren en ervoor te zorgen dat met mijn stem de nuance in het politieke landschap gehoord wordt. ik wil laten zien dat je met eigen kracht ver kan komen in het leven, maar er ook voor staan dat de overheid er voor je is, mocht dat nodig zijn.

Mijn kernwaarden:

  • Rechtvaardigheid
  • Vertrouw op eigen kracht
  • Nuanceren
  • Verantwoordelijkheid
Meer van Tim Ravesteijn